Skip to main content

Fysiotherapie

Revalideren na Covid-19
Bent u hersteld van het corona virus maar heeft u toch restklachten? Neem contact op met onze praktijk.
Een gespecialiseerd team van fysiotherapie, ergotherapie, longverpleegkundige, diëtiste en psycholoog werkt samen met u aan uw herstel.

EPTE

EPTE (percutane needle electrolysis) is een nieuwe behandel interventie. Door middel van deze behandeling zijn we in staat om peesweefsel te laten regeneren. Dat wil zeggen dat we door middel van de behandeling “dood” peesweefsel kunnen herstellen.

Deze behandeling is het meest effectief bij hardnekkige peesblessures, ook wel chronische tendinopathie genoemd. Voor we de behandeling starten zal de fysiotherapeut eerst een echografie maken om de diagnose te stellen en de beste behandelinterventie te kiezen. De behandeling met EPTE wordt gedaan door middel van een dunne acupunctuurnaald. Het inbrengen van de naald gebeurt onder echogeleiding. Hierdoor is de therapeut instaat om heel nauwkeurig de naald in het aangedane gebied te plaatsen. Vervolgens wordt deze naald voor korte tijd onder lange stroomspanning gezet. Dit kunt u allemaal zien op het echobeeld.

De behandeling middels EPTE is niet pijnlijk. Het kan wel een aangenaam gevoel veroorzaken. Na de behandeling krijgt u van de fysiotherapeut een strak advies met leefregels voor de komende week. De behandeling dient tussen 7-10 dagen herhaald te worden.

Indicatie voor EPTE:

  • Supraspinatuspees
  • Tenniselleboog
  • Achillespees
  • Kniepees
  • Fascia plantaris