Skip to main content

Fysiotherapie

Revalideren na Covid-19
Bent u hersteld van het corona virus maar heeft u toch restklachten? Neem contact op met onze praktijk.
Een gespecialiseerd team van fysiotherapie, ergotherapie, longverpleegkundige, diëtiste en psycholoog werkt samen met u aan uw herstel.

Echografie

Echografie is het zichtbaar maken van weefsels en structuren in het lichaam met behulp van geluidsgolven. De echografist kan zo inzicht krijgen in de grootte, structuur of eventuele afwijkingen van het onderzochte weefsel.

Voorbeelden waarbij echografie wordt gebruikt zijn: afwijkingen aan de achillespees, een tenniselleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Daarnaast zijn ook spierblessures, hielspoor of een aanwezige slijmbeursontsteking op een echo zichtbaar.

Echografie geeft een goede ondersteuning van het fysiotherapeutisch onderzoek omdat het helpt om met een grotere zekerheid de juiste diagnose te stellen waardoor de fysiotherapeut beter kan inschatten wat de beste behandeling voor u kan zijn. Tevens kun je met echografie de voortgang van het herstel in kaart te brengen.

Voordeel van de echo is dat het een veilige, makkelijke en goedkope techniek is. Je hoeft er niet speciaal voor naar het ziekenhuis; het wordt bij ons in de praktijk gedaan in een, voor u, vertrouwde omgeving. Waar een röntgenfoto alleen een uitspraak kan doen over kalkhoudende structuren als bot en calcificaties is aangetoond dat de echo zich kan meten met de MRI als het gaat over het beoordelen van de zachtere weefsels. Echografie is niet schadelijk en niet pijnlijk. Behalve de aanraking en de gebruikte gel voel je niets. Meestal kun je als patiënt op het beeldscherm meekijken tijdens het onderzoek.

Voor meer informatie met betrekking tot mogelijkheden, tijden en vergoedingen kunt u terecht bij een van onze medewerkers aan de balie of uw fysiotherapeut.