Skip to main content

Fysiotherapie

Revalideren na Covid-19
Bent u hersteld van het corona virus maar heeft u toch restklachten? Neem contact op met onze praktijk.
Een gespecialiseerd team van fysiotherapie, ergotherapie, longverpleegkundige, diëtiste en psycholoog werkt samen met u aan uw herstel.

Fysiotherapie bij lage rugklachten / Flexchair

Lage rugklachten (flexchair) is een veel voorkomend en vaak terugkerend fenomeen binnen onze samenleving. In 90 % van deze gevallen zijn de lage rugklachten niet ernstig van aard. Deze klachten worden aspecifieke lage rugklachten genoemd. Bij veel van deze aspecifieke lage rugklachten ligt de oorzaak bij de dieper gelegen spieren rondom de wervelkolom. Deze spieren moeten de stabiliteit in de wervelkolom waarborgen.

Bij het gebruik van de Flexchair worden diepe rug- en buikspieren getraind. Deze diepe spieren zijn in onze moderne maatschappij steeds minder actief. De diepe spieren bereiden het lichaam voor om op juiste wijze kracht te kunnen leveren met minder energieverbruik en meer souplesse. Er wordt veel onderzoek gedaan naar trainings- en toepassingsmethodieken van deze diepe spieren. Door het trainen en functioneel gebruiken van de diepe rug- en buikspieren verbetert de lichaamsbalans en worden prestaties in sport en werk geoptimaliseerd. Pijnklachten verminderen en de mobiliteit neemt toe.

De Flexchair is ontwikkeld voor mensen met zowel acute als chronische lage rugklachten en mogelijk daarbij ook uitstralende klachten naar de benen, al dan niet werk gerelateerd. Aangezien de Flexchair uitermate geschikt is voor het trainen van de rompstabiliteit, is de Flexchair ook zeer goed in te zetten als trainingsmateriaal voor patiënten met hersenaandoeningen waarbij actief zitten een probleem is.

Voor meer informatie met betrekking tot mogelijkheden en vergoedingen kunt u terecht bij onze gespecialiseerde collega's of medewerkers aan de balie.