Skip to main content

Fysiotherapie

Revalideren na Covid-19
Bent u hersteld van het corona virus maar heeft u toch restklachten? Neem contact op met onze praktijk.
Een gespecialiseerd team van fysiotherapie, ergotherapie, longverpleegkundige, diëtiste en psycholoog werkt samen met u aan uw herstel.

Oncologie

Bewegen bij Kanker

Uit onderzoek blijkt dat fysiotherapie bij kanker en met name het (opnieuw) ontwikkelen van een actieve leefstijl een positieve invloed heeft op vermoeidheid, kwaliteit van leven, herstel van conditie en terugkeer in het arbeidsproces. Fysio Sport & Therapie is gespecialiseerd in het begeleiden en trainen van mensen met oncologische klachten. Wij zijn aangesloten bij Fyneon (fysiotherapie netwerk oncologie).


Voor wie

Voor mensen in alle fases van de ziekte en herstel: dus zowel curatief, palliatief als terminaal. Klachten en symptomen die vaak door ons gezien en behandeld worden zijn: vermoeidheid, conditie- en of krachtsverlies, gewrichtsklachten, lymfoedeem, spanningsklachten, pijn, ademhalingsproblemen, (bewegings)angst en /of gewichtsverandering.


Werkwijze

Aan de hand van een uitgebreid intakegesprek en een lichamelijk onderzoek stellen we samen de behandeldoelen op. Deze doelen zijn de leidraad voor uw behandelplan. De behandelingen kunnen bestaan uit advisering, coaching, conditie- en krachttraining, functionele oefentherapie, houdingsadviezen, ademhalingstechnieken en/of lokale behandelingen.


Verwijzing en vergoeding

Fysiotherapie bij oncologie is mogelijk op verwijzing van uw specialist. Afhankelijk van de fysiotherapeutische indicatie worden de behandelingen vergoed uit de basis- en/of aanvullende verzekering.

Voor meer informatie met betrekking tot mogelijkheden kunt u terecht bij onze medewerkers aan de balie of uw fysiotherapeut.

Klik hier voor de folder: Oncologie (PDF)