Skip to main content

Fysiotherapie

Revalideren na Covid-19
Bent u hersteld van het corona virus maar heeft u toch restklachten? Neem contact op met onze praktijk.
Een gespecialiseerd team van fysiotherapie, ergotherapie, longverpleegkundige, diëtiste en psycholoog werkt samen met u aan uw herstel.

Shockwave

Shockwave therapie is een behandeling waarbij er door middel van een behandelkop “schokgolven” op de klacht worden gericht. De Shockwaves veroorzaken in het lichaam een biologisch effect. Shockwaves stimuleren weefselherstel, vergruizen verkalkingen, stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie, waardoor pijnklachten bestreden worden.

De fysiotherapeut kan shockwave gebruiken bij langdurige peesklachten aan uw hiel, achillespees, knie, elleboog en schouder. Ook bij klachten aan uw scheenbeen (shin splints) en bij spierverrekkingen kan shockwave uitkomst bieden. Na het vaststellen van de oorzaken van de pijn, eventueel door middel van echografie, kan de fysiotherapeut in overleg met u besluiten om shockwave toe te passen. De methode is onderdeel van een fysiotherapie behandeling en duurt slechts 5 à 10 minuten. Tijdens de behandeling hoor je een tikkend geluid. De behandeling zelf kan kortdurend gevoelig zijn. Na 4 tot 5 behandelingen meldt 80% van de patiënten duidelijk merkbare of volledige pijnvermindering.

Heb jij al het mogelijke geprobeerd om van je pijnklachten verlost te raken, maar heb je er nog steeds last van? Dan kan Shockwave therapie jou helpen!

Voor meer informatie met betrekking tot mogelijkheden, tijden en vergoedingen kunt u terecht bij een van onze medewerkers aan de balie of uw fysiotherapeut.