Skip to main content

Omnisportief

Handbiken

Omnisportief wielergroepHandbiken is fietsen op armkracht waarbij de fietser gebruik maakt van een handbike. Er zijn 2 twee soorten handbikes, namelijk een aankoppelhandbike, dat is een vijfde wiel dat je aan een rolstoel kunt bevestigen en een vastframe handbike, de naam zegt het al, dat is een handbike met een vast frame dat op een ligfiets lijkt. Iedereen die in het bezit is van een aankoppelbike, een vastframe handbike of een driewieler fiets kan bij ons deelnemen aan de training.

Wekelijks traint er een groep handbikers en driewielligfietsers op de wielerbaan Pijnenburg in Tilburg. Tijdens deze training wordt er gewerkt aan het uithoudingsvermogen en spierkracht van het bovenlichaam. Afwisselend wordt er een duur en/of interval training gedaan. Daarnaast is er aandacht voor houding en techniek.

De wielergroep is onderdeel van Stichting Omni Sportief Tilburg. Fysio Sport & Therapie levert lesgevers aan Omni Sportief Tilburg en zorgt zo voor een unieke trainingsmogelijkheid voor deze doelgroep.

Voor meer informatie met betrekking tot mogelijkheden, tijden en vergoedingen kunt u terecht bij een van onze medewerkers aan de balie of Omni Sportief Tilburg (www.omnisportief.nl).