top of page

Claudicatio Intermittens

Claudicatio Intermittens (oftewel etalagebenen) is een veel voorkomende vaataandoening, veroorzaakt door slagaderverkalking. Door een vernauwing in de bloedvaten treden klachten als een stekende, krampende pijn, vermoeidheid en een zwaar gevoel in de benen op. Het is belangrijk dat u toch blijft bewegen. Dit lijkt tegenstrijdig maar uit onderzoek blijkt dat er door het volgen van een looptrainingsprogramma goede resultaten te bereiken zijn. Belastende vaatoperaties of ingrepen (dotterbehandeling) kunnen op deze manier worden voorkomen. 

De behandeling van etalagebenen is enerzijds gericht op het vertragen van de verdere ontwikkeling van slagaderverkalking en anderzijds op het vergroten van de pijnvrije loopafstand. Ook het verbeteren van uw conditie, spierfunctie en het stimuleren van een actieve, gezonde leefstijl zijn onderdeel van het trainingsprogramma. De training wordt gegeven door ervaren fysiotherapeuten met extra nascholing op het gebied van gesuperviseerde looptraining. Wij zijn aangesloten bij het Chronisch Zorgnet. 

Voor meer informatie met betrekking tot mogelijkheden, tijden en vergoedingen kunt u terecht bij onze gespecialiseerde collega's of medewerkers aan de balie. 

Klik hier voor onze folder: Claudicatio intermittens (PDF) 

bottom of page