top of page

Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

NAH is een verzamelnaam voor alle letsels aan de hersenen die ontstaan zijn na de geboorte. Vaak heeft een persoon al een goede, normale ontwikkeling laten zien voordat er plotseling een afwijking ontstaat waardoor een of meerdere functies van de hersenen verminderen of wegvallen.

Oorzaken van NAH zijn onder andere: een herseninfarct, hersenbloeding, hersenletsel na een trauma, MS of Parkinson. De gevolgen hiervan zijn meestal erg divers en ingrijpend. Hierbij moet u denken aan krachtsvermindering of uitval van spieren, cognitieve problemen,(aandacht, concentratie) en sociaal-emotionele problemen (angst, vermoeidheid).

Doel van de revalidatie is het verbeteren van de kwaliteit van leven. Bij Fysio Sport & Therapie houden zowel de fysiotherapeut als ook de ergotherapeut zich hiermee bezig. Door het (blijven) bewegen kan het niveau van de revalidatie worden vastgehouden of zelfs verbeteren. Het accent tijdens de trainingen ligt op het verbeteren van de conditie, de mobiliteit en de spierfunctie (kracht). Inactiviteit en vermoeidheid worden hiermee aangepakt. Daarnaast is het bewegen met lotgenoten erg waardevol.

Fysio Sport & Therapie is gespecialiseerd in de revalidatie bij NAH. Wij hebben korte lijnen met het revalidatiecentrum en uw specialist. Een aantal collega's zijn uitgebreid geschoold op het gebied van NAH en tevens werkzaam in het ziekenhuis en revalidatiecentrum. De behandeling start met een intake waarbij gekeken wordt naar uw mogelijkheden en beperkingen. Doelstellingen en behandelplan worden samen met u besproken. Naast individuele behandeling, kan er in voorkomende gevallen ook in groepsverband worden getraind.

Voor meer informatie met betrekking tot mogelijkheden, tijden en vergoedingen kunt u terecht bij een van onze medewerkers aan de balie of uw fysiotherapeut.

Klik hier voor onze folder: NAH (PDF)

bottom of page