top of page

Manueel Therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De manueel therapeut is gespecialiseerd in het klachten aan het bewegingsapparaat waarbij de oorzaak in het gewricht ligt.

Het slechter functioneren van een gewricht kan veel verschillende klachten met zich meebrengen.

 

Het goed diagnosticeren is erg belangrijk in dit proces. Na een gedegen diagnose heeft de manueel therapeut praktische vaardigheden welke het functioneren van een gewricht op een positieve manier kunnen beïnvloeden. Daarnaast zal de manueel therapeut zich ook richten op het bindweefsel rondom een gewricht wat de beperking mogelijk veroorzaakt of in stand houdt.

Manuele therapie kan een goede keuze zijn wanneer bijvoorbeeld reguliere fysiotherapie onvoldoende effect heeft, of wanneer de oorzaak van de klacht primair in het gewricht ligt. Hierbij moet u denken aan alle gewrichten met de wervelkolom in het bijzonder.

 

De wervelkolom kan de oorzaak zijn van klachten elders in het lichaam. Denk hierbij aan uitstralingspijn in de armen of benen. Maar zeker ook hoofdpijnklachten.

Door middel van mobilisatie- en manipulatietechnieken is de manueel therapeut in staat om de bewegelijkheid van een gewricht te beïnvloeden waarbij ook de pijnklachten elders in het lichaam reduceren of verdwijnen.

Benieuwd wat onze manueel therapeut voor u kan betekenen? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

bottom of page