top of page

Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan gewrichten, pezen en botten. De meest bekende vormen hiervan zijn Reumatoïde Artritis, Bechterew, Artritis Psoriatica, Poly-Artritis en Fibromyalgie. De meeste mensen met reuma hebben last van pijn en stijfheid in gewrichten of spieren en vermoeidheid. Hierdoor is bewegen vaak moeilijk en dit kan beperkingen geven in het dagelijks leven.  

Het is voor het functioneren van de reumapatiënt van groot belang dat zijn of haar mobiliteit en de conditie op een acceptabel niveau is en blijft. Dit kunt u bereiken door te trainen in een van onze reuma-oefengroepen. Misschien is hydrotherapie (oefenen in het water) of ergotherapie voor u zinvol. 

Fysio Sport & Therapie is aangesloten bij ReumanetNL. We hebben korte lijnen met uw reumatoloog of reumaverpleegkundige. U wordt begeleid door een ervaren fysiotherapeut met extra nascholing op het gebied van reumatische aandoeningen. Het lotgenoten contact speelt een belangrijke rol tijdens de trainingen. 

Voor meer informatie met betrekking tot mogelijkheden, tijden en vergoedingen kunt u terecht bij een van onze medewerkers aan de balie of uw fysiotherapeut. 

Klik hier voor de folder: Reuma (PDF) 

SAM_6207.JPG
bottom of page