top of page

Sportfysiotherapie

SAM_6261.JPG

Hebt u klachten waardoor u het sporten niet (goed) kunt uitoefenen? Of hebt u tijdens het sporten een blessure opgelopen? Dan bent u bij de sportfysiotherapeut van Fysio Sport & Therapie aan het juiste adres.

Een sportfysiotherapeut is namelijk gespecialiseerd in de behandeling van sport gerelateerde klachten en blessures.

Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut met een erkende specialistische opleiding sportfysiotherapie. De sportfysiotherapeut heeft als doel het herstellen van functies, het voorkomen van (sport gerelateerde) klachten en de verbetering van (sport)prestaties. Dit gebeurt door middel van advisering, begeleiding en training bij sporters, mensen met een chronische aandoening en andere doelgroepen, ongeacht leeftijd en andere persoonlijke omstandigheden.

Een sportfysiotherapeut kan om verschillende redenen ingeschakeld worden. De meest voorkomende reden is een blessure die een sporter, recreatief of professioneel, heeft opgelopen. De sportfysiotherapeut kan in samenwerking met u de blessure genezen. Een andere reden voor sporters is het krijgen van (training-)advies .Naast de sporters komen er ook mensen met een chronische aandoening. Bij hen kan de kwaliteit van leven door (meer)beweging en sport worden verbeterd. De sportfysiotherapeut kijkt samen met u naar een passende sportbeoefening en adviseert u over de intensiteit en de frequentie waar u mee kunt beginnen. 

Kortom iedereen die sport gerelateerde klachten en/ of doelen heeft, kan terecht bij de sportfysiotherapeut.

 

Voor meer informatie met betrekking tot mogelijkheden, tijden en vergoedingen kunt u terecht bij een van onze medewerkers aan de balie of uw fysiotherapeut.

bottom of page