top of page

Dry Needling

SAM_6455.JPG

Dry Needling is een behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur maar maakt wel gebruik van dezelfde soort naaldjes en is specifiek gericht op zogenaamde "Triggerpoints" die kort gestimuleerd worden.

Een Triggerpoint is een verkrampt plekje in een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak pijn "op afstand" veroorzaakt. Daarnaast kunnen Triggerpoints zich uiten in bewegingsbeperkingen, verminderde kracht, en krampgevoelens. Triggerpoints kunnen onder andere ontstaan door acute bewegingen (trauma, ongeval), langdurig verkeerde houdingen, overbelasting (computergebruik), sportblessures, langdurige afwezigheid van beweging (gipsgebruik), slaaptekort, en psychologische factoren zoals stress.

Uw fysiotherapeut zal door middel van een gesprek en een gericht onderzoek eerst uw klacht nader analyseren. Spieren die uw pijn mogelijk veroorzaken worden onderzocht en getest op mogelijk aanwezige Triggerpoints. De behandeling is gericht op het "uitdoven" van deze punten. Via het gericht aanprikken met het naaldje worden deze punten gevonden en gedeactiveerd.

 

U krijgt oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie te behouden.

Dry Needling is onderdeel van een normale fysiotherapiebehandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, vallen de kosten voor Dry Needling hieronder.

Voor meer informatie kunt u terecht bij www.dryneedling.nl of een van onze gespecialiseerde collega's.

Onze folder kunt u hier bekijken: Dry Needling (PDF)

bottom of page