top of page

Longfysiotherapie

COPD is een chronische longziekte. Hoewel COPD niet te genezen is, zijn de klachten met een optimale behandeling wel te verlichten. De meest voorkomende symptomen bij COPD zijn: kortademigheid bij inspanning of rust, benauwdheidsklachten, overmatig hoesten, slijmvorming, krachtsvermindering en/of continue vermoeidheid. De kwaliteit van leven kan hierdoor fors achteruitgaan doordat diverse activiteiten niet meer normaal uitgevoerd kunnen worden. De kans op een longontsteking, ziekenhuisopname of verdere achteruitgang neemt hierdoor toe. 

Het is voor het functioneren van de longpatiënt belangrijk dat zijn of haar conditie en spierkracht op een zo hoog mogelijk niveau blijft. Een goede ademhalingstechniek in rust en tijdens inspanningen vermindert de symptomen. Dit kunt u bereiken door te trainen in een van onze longgroepen.  Misschien is oefenen in het water of een afspraak bij onze ergotherapeut zinvol voor u. De trainingen worden gegeven door ervaren fysiotherapeuten met extra nascholing op het gebied van COPD. Het lotgenoten contact speelt een belangrijke rol tijdens de trainingen. 

Voor meer informatie met betrekking tot mogelijkheden, tijden en vergoedingen kunt u terecht bij een van onze medewerkers aan de balie of uw fysiotherapeut. 

Klik hier voor onze folder: Longfysiotherapie (PDF) 

bottom of page